Mandľové-karamelová KOCKY
90 min
14 ks
POSTUP:
Na kocky si najprv pripravíme datľový karamel. Datle dáme do misy a zalejeme horúcou vodou. Necháme je 10 minút namáčať. Vodu zlejeme, ale ponecháme si ju k neskoršiemu použitiu. Datle si usušíme a dáme do mixéra spolu s mandľovým maslom a trochou vody, v ktorej sa datle namáčali. Mixér pustíme na plný výkon. Počas mixovania hmotu niekoľkokrát zotrieme od okrajov mixéra. Datle majú tendenciu sa lepiť a mohli by tak v kréme zostať nerozmixované kúsky. Podľa potreby môžeme pridať vodu. Konečná konzistencia je hladký lepivý krém. Preložíme si ho z mixéra do misky a dáme chladiť.
Do mixéra si teraz dáme mandľovou múku, mandľové maslo, trochu práve umixovaného datlového karamelu a vodu, v ktorej sa namáčali datle. Stačí tak 2–3 lyžice. Rozmixujeme na hladké cesto, do ktorého už len vmiešame nasekané vlašské oriešky. Vezmeme si menšiu formu / pekáčik / misku obdĺžnikového tvaru a vyložíme ju potravinovou fóliou. Na dno formy rovnomerne utlačíme mandľovou kôrku. Dáme na 30 minút do mrazničky. Potom na krustu vlejeme datľový karamel a dáme opäť a 30 minút do mrazničky.
Medzitým si vo vodnom kúpeli rozpustíme kakaovú hmotu. Pekáčik vyberieme z mrazničky a obsah pokrájame na kocky. Vďaka tomu, že sme pekáčik vyložili potravinovú fóliou nám pôjdu kocky ľahko vybrať von. 1/2 kociek ponecháme len tak a 1/2 kociek namáčame v rozohriatej kakaovej hmote. Všetky kocky poukladáme vlašským orechom. Uchovávame v chlade.
Cukroví je bez cukru a bez lepku, a napriek tomu dokonalé!
Recept by blogerka Barča z ZPEKACKU.CZ
Pre pridanie recenzie sa musíte prihlásiť do svojho účtu. Ak účet nemáte, môžete sa registrovať.