Marhuľové tofu knedle
20 min
2
- • 100 g rýžové mouky
- • 1 pl lísko-ořechového másla
- • 200 g tofu natural
- • Čerstvé meruňky
- • 2-3 pl javorového sirupu
Do hrnca dáme vodu a necháme zovrieť.Tofu rukami jemne podrvíme, pridáme ryžovú múku, sirup, orechové maslo a vypracujeme kompaktné cesto. Ak je príliš lepivé, pridáme viac múky, aj príliš tuhé, trošku vody.
Rozdelíme na 6 časti a do každej vložíme odkôstkovanú marhuľu. Vytvarujeme knedličky. Vložíme do vriacej vody a varíme 1-2 minúty alebo kým nevyplávajú na vrch.
Medzitym roztopíme maslo, v ktorom následne obalíme knedle.
Na záver ich už iba obalíme v lieskovo-orechovej múke. Môžeme posypať mandľovými lupienkami, poliať zvyšným maslom, pridať sezónne ovocie alebo extra orechové maslo. A podávame!
Recept by blogerka Annamária IG : annamaria_bilasova👩🏼🍳
Pre pridanie recenzie sa musíte prihlásiť do svojho účtu. Ak účet nemáte, môžete sa registrovať.