VEGAN PAŘENÉ BUCHTY S ČOKOLÁDOU
35 min
12 ks
- • 40 g kokosového cukru
- • 250 g špaldové mouky
- • 250 g rýžové mouky
- • Špetka himalájské soli
- • bioláda Zahrada
- • Mandle kokos čoko
- • 25 g čerstvého droždí
- • vegan kakao
- • vegan máslo
- • 400 ml mandlového mléka
V 100 ml vlažného mandľového mlieka 🥛 rozmiešame droždie, 10 g hladkej múky a 10 g cukru. Zmes necháme 15 minút odstáť. Vo veľkej mise zmiešame obe múky, zvyšok cukru a soľ 🥣 Přidáme kvások a zvyšok vlažného mlieka. Cesto vypracujeme rukami alebo mixérom tak, aby bolo hladké a prestalo sa lepiť na misu. Rukami to trvá asi 15 minút a mixérom 10 minút 🤲🏻
Cesto následne necháme 1 hodinu kysnúť pod utierkou pri izbovej teplote 🍚 Po vykysnutí cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm a pomocou pohára vykrojíme cca 12 častí / buchtičiek. Polovicu naplníme džemom (alebo čerstvým ovocím) a druhú polovicu naplníme mandľovo-kokosovým čokoládovým maslom. Spojením okrajov vytvoríme kulky 🥠
Medzitým v hrnci zohrejeme vodu pod parák. Buchty budeme naparovať v skupinkách po 3 – 4 približne 15 minút. Podávame s grankom, vegan rozpusteným maslom a extra mandľovo-kokosovým čokoládovým maslom. 🍫
Recept by blogerka Annamária IG : annamaria_bilasova👩🏼🍳
Pre pridanie recenzie sa musíte prihlásiť do svojho účtu. Ak účet nemáte, môžete sa registrovať.