Mini makovo-kakaové rožky
120 min
36 ks
- • 1 čl kokosového cukru
- • 1 čl špaldové mouky
- • 1/2 čerstvého droždí
- • 100 ml vlažného mléka
- • 50 g kokosového cukru
- • 500 g špaldové mouky
- • 70 g řepkového oleje
- • 150 ml mandlového mléka
- • 1 pl mandlového másla
- • 2 pl kokosové mouky
- • 3 pl javorového sirupu
- • 200 ml mandlového mléka
- • 100 g mletého máku
Najprv si pripravíme kvások. Vo veľkej mise si rozdrobíme droždie, pridáme lyžičku cukru, múky a zalejeme vlažným mliekom. Kvások necháme 10-15 minút odpočinúť pod utierkou. Potom do misy pridáme zvyšok vlažného mlieka (150 ml), cukru, múky a olej. Rukami vypracujeme cesto. Pokojne aj niekoľko minút. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste 1 hodinu kysnúť.
Medzitým si pripravíme makovú náplň. V hrnci zmiešame mak, sirup a mlieko. Varíme cca 10 minút, občas premiešame, aby sa nám nepripálila. Po dovarení pridáme maslo a múku na zahustenie a necháme vychladnúť.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 časti a z každej vyvaľkáme kruh s hrúbkou cca 0,5 cm. Rozdelíme na 8 alebo 12 rovnakých častí (podľa toho, aké veľké chcete rožky). Náplň natrieme pozdĺž takmer celého trojuholníka. Polovicu množstva natrieme makovou náplňou a polovicu čokoládovým lieskovo-orechovým maslom.
Plech vyložíme papierom na pečenie a rúru si predhrejeme na 180 ° C. Rohlíčky necháme ešte 20 minút kysnúť na plechu. Pred pečením ich potrieme vodou s octom (pomer je 1:1). Pečieme 25-30 minút. Na záver môžeme pocukrovať práškovým cukrom.
Recept by blogerka Annamária IG : annamaria_bilasova👩🏼🍳
Pre pridanie recenzie sa musíte prihlásiť do svojho účtu. Ak účet nemáte, môžete sa registrovať.