LÍSKOOŘÍŠKOVÉ COOKIES
40 min
4
- • 50 g kakaové hmoty
- • 3 pl lískoořechového krému
- • špetka himalájské soli
- • 40 g lískových ořechů
- • 2 vejce
- • 1 celý banán nakrájený na kousky
- • ½ rozmixovaného banánu
- • 1 čl prášku do pečiva
- • šťáva z celého pomeranče
- • 250 g uvařené cizrny
- • 1 pl lískoořechového krému
- • 10 g lískových ořechů
- • 1 čl kakaa
- • 30 g sušených hrozinek
- • 1 banán
POSTUP :
Pri príprave tohto receptu potrebujeme už uvarený cícer. Ak však máte doma suchý cícer, cez noc si ho namočte do vody a ráno do mäkka uvarte. Takto uvarený cícer necháme vychladnúť a pridáme spolu s ½ rozmixovaného banánu, štipkou soli, dvoma vajíčkami a troma polievkovými lyžičkami Lieskového masla do smoothie maker-a. Všetko do hladka vymiešame. Takto vymiešané cesto vložíme do misky a premiešame s kávovou lyžičkou kypriaceho prášku bez fosfátov.
Do takto premiešaného cesta vlejeme šťavu z celého pomaranču a premiešame aby sa šťava dostala rovnomerne do celého cesta. Do cesta postupne pridávame 40 g na polovicu nakrájaných lieskových orieškov, 50 g horkej čokolády a na kocky nakrájaného banánu. Všetko dobre premiešame. Keď máme cesto pripravené môžeme si pripraviť Lieskový krém.
Do úzkej misky si vložíme 1 banán, kávovú lyžičku kakaa, 10 g lieskových orieškov, 30 gramov hrozienok a štipku soli. Všetko dobre rozmixujeme ponorným mixérom.
Rúru si vyhrejeme na 180° a plníme cukrárske vrecko našim cícerovým cestom. Na vrecko nepotrebujeme žiadnu násadku. Jednoducho cesto dávkujeme cez odstrihnutú časť vrecka aby sa nám popri dávkovaní cesto nespriečilo vo vrecku a my sme ho rovnomerne dokázali vytlačiť na plech. Do cookiesových kôpok si lyžičkou spravíme jamku do ktorej vkladáme polievkovú lyžičku nášho Lieskového krému. Po naplnení krém zakryjeme cestom a malou lyžičkou utlapkáme do formy cookies.
Recept by Lucie Randová IG: forkassion
Pre pridanie recenzie sa musíte prihlásiť do svojho účtu. Ak účet nemáte, môžete sa registrovať.