Bezlepková tortička s kakaovým krémom a jahodami
180 min
8
255 kcal / kus
- • 100 g arašídová mouka
- • 50 g arašídové máslo
- • 40 g Ghí přepuštěné máslo
- • 2 vejce
- • 1 čl skořice
- • 1 čl prášek do pečiva
- • 20 g vanilkový protein
- • 100 g jablečné pyré
- • 60 ml mandlové mléko
- • 50 g hořká čokoláda
- • 10 g kakao
- • 250g jemný tvaroh
- • jahody
Vo väčšej miske zmiešame spolu vajcia, jablkové pyré, arašidové maslo, ghee a mandľové mlieko. Potom do zmesi pridáme aj arašidovú múku, proteín, prášok do pečiva, škoricu a osladíme podľa chuti. Zmes na korpus vylejeme do vystlanej kruhovej formy na pečenie s priemerom 18cm a dáme piecť na 25 minút na 180 stupňov. Po upečení necháme dobre vychladnúť.
Na krém zmiešame tvaroh, kakao a čokoládové sladidlo. Jahody pokrájame na tenké plátky. Korpus rozrežeme na polovicu, na spodnú časť natrieme polovicu krému, naukladáme naň na plátky nakrájané jahody a potrieme druhou polovicou krému. Preložíme na to aj druhú časť korpusu a na záver len polejeme roztopenou horkou čokoládou a necháme dobre vychladnúť.
Dobrou chuť
Recept by blogerka Lucka IG : luckaa_luci👩🏼🍳
Pre pridanie recenzie sa musíte prihlásiť do svojho účtu. Ak účet nemáte, môžete sa registrovať.