DÚHOVÝ TAPIOKOVÝ PUDING
35 min
2 porce
- • 2 pl mandlového krému
- • 1 celá skořice ( nemletá )
- • 6 pl agáve sirupu
- • 70 g tapiokových perliček
- • 700 ml mandlového mléka
- • 2 pl rumu
- • 3 pl kakaa
- • 30 g kakaového másla
- • 20 g mandlí
- • 10 ks lístků máty
- • 1 celé mango
- • 2 pl citrónové štávy
POSTUP :
Tapiokové perličky si cez noc namočíme do misky s vodou, ktorá siaha 1 cm nad nich. Ráno už mäkké perličky prelejeme do hrnca a pridáme 700 ml mandľového mlieka, 1 celú škoricu, 4 l mandľového masla LifeLike, 4 pl rumu a 6 pl sirupu agáve a miešame až kým puding nedosiahne bod varu.
V bode varu vypneme sporák a pripravíme si nádoby na puding. Keďže chceme aby náš puding bol dúhový prvý pás pudingu nalejeme do každého pohára s malou naberačkou o priemere 50 ml. Po prvej svetlej časti nášho dúhového pudingu pokračujeme slabšou hnedou farbou, ktorú vytvoríme pridaním 3 pl kakaa do nášho pudingu, v hrnci. Všetko dobre premiešame a opäť naberačkou nalievame do pohára. Posledným pásikom dúhy je tmavohnedá. Do nášho kakaového pudingu, ktorý nám zostal v hrnci pridáme 30 g horkej čokolády a dobre premiešame aby sa nám poriadne roztopila a nalievame do pohárov.
Vrch pohárov ozdobíme ovocným chutney. Ja som použila rozmixované mango s kúskami zrelých čerešní, mandlí a nakrájanej mäty. Dobrú chuť
Pre pridanie recenzie sa musíte prihlásiť do svojho účtu. Ak účet nemáte, môžete sa registrovať.