Hokkaido Donuts
60 min
15 ks
- • 50 g arašídové mouky
- • 1 pl chia semínek
- • 4 pl kokosového oleje
- • 3 pl arašídového másla
- • 2 vejce
- • 1 čl prášku do pečiva
- • 1 čl kůry z pomeranče
- • 2 pl medu
- • 150g hladké bezlepkové mouky
- • štáva z ½ pomeranče
- • 1 čl kurkumy
- • 300 g hokkaido pyré
- • 3 pl arašídového másla
- • 2 odšťavené pomeranče
- • 3 a ½ pl datlového sirupu
POSTUP:
Na začiatok zmiešame suché ingrediencie spolu – hladkú bezlepkovú múku, arašidovou múku, kôru z pomaranča, prášok do pečiva, kurkumu a šalvie semienka. V druhej miske zmiešame ostatné ingrediencie teda – arašidové maslo, med, roztopený kokosový olej, studené hokkaido pyré a dve vajcia. Tekutú zmes pomaly prelejeme do suchej – stále miešame všetky ingrediencie, než sa nám vytvorí cesto.
Cesto dávkujeme do plechu pre donuty cukrárskym sáčkom. Pečieme vo vopred rozpálenej rúre na 180 stupňov cca 30 minút.
Než sa nám donuty dopečieme – do hrnca si nalejeme šťavu z pomarančov, datľový sirup a arašidové maslo. Za stáleho miešania privedieme do varu a miešame kým nám poleva neskaramelizuje a zhustne. Po upečení necháme donuty vychladnúť, polejeme polevou a ozdobíme sušeným pomarančom. Dobrú chuť.
Recept by Lucie Randová - IG: forkassion
Pre pridanie recenzie sa musíte prihlásiť do svojho účtu. Ak účet nemáte, môžete sa registrovať.