TROPICAL PEANUT SORBET
45 min
2
- • 3 pl arašídového másla
- • špetka himalájské soli
- • ½ dc vody / ořechového mléka
- • 1 ks mango
- • 4 ks banánů
- • 1 pl arašídového másla
- • máta
- • 1 čl černého sezamu
postup :
V jednoduchosti je krása a aj dokonalá chuť. Pripravte si veľmi jednoduchý sorbet bez umelého cukru sladený ďatľovým sirupom v kombinácií s neodolateľnou chuťou arašidového masla .
- Ošúpeme si banány a cez noc ich necháme v mraziaku zamraziť. Pri tomto recepte môžeme využiť hlavne tie prezreté, ktoré aspoň zintenzívnia sladkosť nášho sorbetu.
- Po zamrazení si do nášho smoothie maker-a očistíme a nakrájame jedno celé mango. Aby sa nám mango poriadne rozmixovalo môžeme pridať ½ dc vody alebo akéhokoľvek orieškového mlieka.
- Po rozmixovaní do mangovej zmesi pridáme 4 zamrazené banány a všetko dohladka rozmixujeme.
- Vo vedľajšej miske si pripravíme zmes zloženú zo 3 pl arašidového masla LifeLike s 2 lyžicami ďatlového sirupu a štipky soli, ktorá zintenzívni sladkosť našej arašidovej zmesi.
- Do vopred pripravenej nádoby si vlejeme náš banánovo-mangový sorbet a malými lyžičkami do neho vmiešame našu arašidovú zmes.
- Necháme v mraziaku aspoň hodinu a môžeme konzumovať. Ak si chcete pripraviť sorbet a konzumovať ho neskôr istotne si ho pred servírovaním aspoň na hodinu a pol vyberte z mraziaka a nechajte postáť. Premiešajte ho lyžičkou a môžete konzumovať. Sorbet môžete dozdobiť lístkami čerstvej mäty alebo naopak čiernym sezamom.
Dobrú chuť!
Recept by Lucii Randová z IG: forkassion
Pre pridanie recenzie sa musíte prihlásiť do svojho účtu. Ak účet nemáte, môžete sa registrovať.