ČOKOLÁDOVO - BANÁNOVÝ KOLÁČ PLNÝ OŘECHOV
Publikováno:
✍ NA KORPUS BUDEME POTREBOVAŤ:
- ✅ 60 g kokosový olej
- ✅ 80 g mletých orechov
- ✅ 20 g kokosové múky
- ✅ 125 g špaldovej celozrnnej múky
- ✅ 15g kakaa
- ✅ pár kvapiek prírodného sladidla , alebo 20 g medu
✍ NA NÁPLŇ BUDEME POTREBOVAŤ:
- ✅ 50 g ašídového krému
- ✅ 20 g kokosového oleja
- ✅ 120 g creamcheese light
- ✅ 250 g jemného tvarohu
- ✅ 300 ml mlieka
- ✅ 45 g (1 balenie) čokoládového pudingu v prášku
- ✅ 60 g kvalitné vysokopercentný čokolády
- ✅ 50g lieskovoorieškový krém s čokoláadou
- ✅ 30 g kakaa
- ✅ 50 g proteínu s príchuťou čokoláda
- ✅ prírodné sladidlo (podľa chuti)
Na korpus si ručne zmiešame všetky tekuté suroviny a do nich zamiešame ostatné suché ingrediencie. V tomto bode v závislosti na konzistencii pridáme buď trošičku vody alebo múky a vypracujeme cesto a necháme odpočinúť na hodinu do chladničky. Cestom utlačíme do formy (priemer 25 cm), popicháme vidličkou a dáme piecť 10 – 12 minút na 180 stupňov. Medzitým si pripravíme náplň. Podľa návodu na obale si uvaríme hustý puding, po dobu chladenia stále miešame, aby nevznikli hrudky! Do ešte teplého pudingu pridáme nalámanú čokoládu, aby sa rozpustila. V inej mise vymiešame tvaroh s creamcheesem, proteínom, lieskovoorieškový krém s čokoládou a prírodné sladidlo. Pridáme vychladený puding s čokoládou a na najnižšie otáčky premixujeme. Na takmer vychladený korpus rozotrieme arašidové maslo rozpustené s kokosovým olejom. Na vrstvu arašidového masla položíme na kolieska nakrájaný banán a rozotrieme čokoládovou náplň. Koláč dáme vychladnúť aspoň na 3 hodiny do chladničky. dobrú chuť