RAFFAELO KOKOSOVÝ KOLÁČ
Publikováno:
✍NA CESTO BUDEME POTREBOVAŤ:
- ✅ 3 domáce vajíčka (z toho 3 bielky a 2 žĺtky)
- ✅ 250 g prepláchnuté uváženia cíceru z konzervy
- ✅ 50 g tvarohu
- ✅ 25 g vanilkového proteínu
- ✅ 25 g kokosové múky
- ✅ 120 ml mlieka
- ✅ prírodné sladidlo alebo kokosový cukor
- ✅ 1 lyžica prášku do pečiva
- ✅ himalájska soľ
✍NA KRÉM BUDEME POTREBOVAŤ:
- ✅ 250 g polotučného tvarohu
- ✅ 500 ml mlieka
- ✅ 50 g vanilkového pudingu
- ✅ 25 g Zlatého proteínu
- ✅ 50 g „raffaellového“ krému COCONUT Twister
- ✅ 50 g bielej čokolády
- ✅ 100g strúhaného kokosu, alebo kokosových chipsov, alebo kokosového krému (krém to ešte vylepší!)
- ✅ prírodné sladidlo
Bielky oddelíme od žĺtkov. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. V druhej miske vyšľaháme žĺtky so sladidlom do peny, pridáme rozmixovanú cícer, tvaroh a mlieko. Nakoniec pridáme zmes múky, proteínu a prášku do pečiva. Do zmesi zľahka vmiešame sneh z bielka. Stredne husté cesto nalejeme do formy 35×30 na papier na pečenie a pečieme na 180 stupňov asi 25–30 minút. Medzitým si urobíme puding – v troške mlieka rozmixujeme pudingový prášok a proteín, a až potom vlejeme do vriaceho mlieka (aby sa nám nevytvorili hrudky). Povaríme do zhustnutia a pridáme kokosové krém alebo kokosové čipsy (tie sme si predtým rozmixovali v mixéri najemno) a taky čokoládu a COCONUT twister. Do skoro vychladeného pudingu primiešame tvaroh a ešte dosladíme podľa chuti. Koláč rozdelíme na polovicu (po šírke – výsledný koláč má veľkosť polovičného plechu). Polovicu náplne natrieme na spodný korpus, položíme naň druhú časť cesta a zvyšok rozotrieme hore. Koláč necháme odpočívať v chladničke aspoň 3 hodiny. Na ozdobu použijeme strúhaný kokos a ovocie. dobrú chuť