ORIEŠKOVÝ TORTÍK
Publikováno:
*** ✍ NA KORPUS POTREBUJEME: ***
- ✅ 1 vajce
- ✅ 50 g rozomleté vločky
- ✅ 100 g špaldová múka
- ✅ 200 g biely jogurt
- ✅ lyžičku prášku do pečiva
- ✅ štipka himalájskej soli
- ✅ lieskovoorieškový krém
- ✅ prírodné sladidlo
*** ✍ NA KRÉM POTREBUJEME: ***
- ✅ 500 g mäkký tvaroh
- ✅ 100 g biely jogurt
- ✅ jahodový SUMMER krém
- ✅ 20 g proteínu
- ✅ 3 vajcia
Postup:
Predhriať si rúru na 160 stupňov. Najskôr si zmiešame cesto na korpus – všetko dohromady, cesto má byť tuhšie, ale nie toľko. Pre lepšiu konzistenciu pridajte rastlinné mlieko. Potom dáme do formy (ja som mala celkom veľkú, takže pokojne môžete použiť ingrediencie v menšej dávke) a dáme na 10 min do rúry. Medzitým si pripravíme vrchnú časť – vyšľaháme bielky do peny. Zmiešame tvaroh so zvyškom a nakoniec pridáme vyšľahané bielky a zľahka premiešame. Vytiahneme z rúry korpus, pridáme krém a pri 160 stupňoch pečieme ešte ďalších cca 40–45 min. Strážte špajdľou a po vybratí nechajte vychladnúť aspoň 1–2 hodiny. Dobrú chuť :)