Mandľové-karamelová KOCKY - BEZ CUKRU A LEPKU
Publikováno:
- ✔️Pro milovníkov orechov :)
- ✔️Cukroví je bez cukru a bez lepku, a napriek tomu dokonalé!
- ✍ Karamelová vrstva:
- ✅ 100 g datlí
- ✅ 4 lyžice mandľového máslal
- ✅ 2 lyžice vody
- ✍ Krusty:
- ✅ 200g mandľové múky
- ✅ 70 g nasekaných vlašských orechov
- ✅ 2–3 lyžice mandľového masla
- ✅ 2–4 lyžice vody
- ✍ Dokončení:
- ✅ 100 g kakaovej hmoty 100%
- ✅ Vlašské orechy
- ✍ Postup:
Na kocky si najprv pripravíme datľový karamel. Datle dáme do misy a zalejeme horúcou vodou. Necháme je 10 minút namáčať. Vodu zlejeme, ale ponecháme si ju k neskoršiemu použitiu. Datle si usušíme a dáme do mixéra spolu s mandľovým maslom a trochou vody, v ktorej sa datle namáčali. Mixér pustíme na plný výkon. Počas mixovania hmotu niekoľkokrát zotrieme od okrajov mixéra. Datle majú tendenciu sa lepiť a mohli by tak v kréme zostať nerozmixované kúsky. Podľa potreby môžeme pridať vodu. Konečná konzistencia je hladký lepivý krém. Preložíme si ho z mixéra do misky a dáme chladiť.
Do mixéra si teraz dáme mandľovou múku, mandľové maslo, trochu práve umixovaného datlového karamelu a vodu, v ktorej sa namáčali datle. Stačí tak 2–3 lyžice. Rozmixujeme na hladké cesto, do ktorého už len vmiešame nasekané vlašské oriešky. Vezmeme si menšiu formu / pekáčik / misku obdĺžnikového tvaru a vyložíme ju potravinovou fóliou. Na dno formy rovnomerne utlačíme mandľovou kôrku. Dáme na 30 minút do mrazničky. Potom na krustu vlejeme datľový karamel a dáme opäť a 30 minút do mrazničky.
Medzitým si vo vodnom kúpeli rozpustíme kakaovú hmotu. Pekáčik vyberieme z mrazničky a obsah pokrájame na kocky. Vďaka tomu, že sme pekáčik vyložili potravinovú fóliou nám pôjdu kocky ľahko vybrať von. 1/2 kociek ponecháme len tak a 1/2 kociek namáčame v rozohriatej kakaovej hmote. Všetky kocky poukladáme vlašským orechom. Uchovávame v chlade.
Dobrú chuť vám praje Barča zpekacku.cz a celý tím Lifelike :)