FAZUĽOVÁ BROWNIES
Publikováno:
✍ SUROVINY NA CESTO – FORMA 20 × 20:
- ✅ 240 g červenej fazule (buď uvážených a alebo z konzervy – POZOR! Poriadne prepláchnuť!)
- ✅ 2 vajcia
- ✅ 50 g bieleho jogurtu
- ✅ 100 g jablkového pyré
- ✅ 25 g čokoládového proteínu
- ✅ 30 g kakaa
- ✅ 1/2 CL prášku do pečiva (bez fosfátov)
- ✅ prírodné sladidlo príchuť vanilka
- ✅ škorica
✍ SUROVINY NA KRÉM:
- ✅ 200 g jemného tvarohu
- ✅ 100 g creamcheese light
- ✅ 100 g arašidového masla
- ✅ prírodné sladidlo príchuť karamel
✍ ČOKOLÁDOVÁ VRSTVA:
- ✅ 60 g vysokopercentný čokolády
- ✅ kokosový olej
Rúru si predhrejeme na 170 stupňov. V malej miske zmiešame proteín, kakao, prášok do pečiva a mletú škoricu. Popri vo väcšiu miske si mixérom vyšľaháme vajcia, vanilkové sladidlo – kým zmes nebude nadýchaná. Následne si fazuľa a jablkové pyré rozmixujeme mixérom do hladkej konzistencie – pridáme k vajciam a prošleháme. Proteínovú zmes si nakoniec drevenú vareškou zamiešame do cesta. Celú zmes vylejeme do malej štvorcovej formy na papier na pečenie a pečieme okolo 25 – 30 minút na 170 stupňov. Cesto by malo zostať vnútri vlhké a zároveň kraja upečené. Keď cesto vychladne – vytvoríme si arašidovou vrstvu zmiešaním tvarohu, creamcheesu, arašidového masla a sladidlá. Dáme zmes na chvíľu do chladničky. Medzitým si rozpustíme vysokopercentný čokoládu a tuk. Brownies natrieme arašidovým krémom, polejeme čokoládou a necháme aspoň hodinu stuhnúť v chladničke. Potom si už len užívame :)